Materiaal

Mijn modelbaan is opgebouwd met analoog Märklin modelspoor materiaal en modeltreinen hoofdzakelijk van Märklin. Er komen geen computers aan te pas(*). Dat heeft te maken met mijn andere hobby’s en werk waarbij intensief gebruik wordt gemaakt van computers. Een bewuste keuze dus om een hobby in te vullen zonder digitale technieken en computers (*). De modelbaan is dus is dus niet digitaal bestuurd maar  ‘ouderwets’ handbediend met schakelaars, relais en reedcontacten. Hier en daar worden echter wat handige schakelingen toegepast waardoor er wat bedieningswerk uit handen wordt genomen.

(*)  ‘zonder computers / digitale technieken’ mag je wat ruimer nemen. Gebaseerd op de modernste microcontrollers bouw ik aan een aantal interessante schakelingen:

  • een geluidsmodule voor inbouw in locs;
  • een afstandsbesturing via wifi met smartphone, tablet of pc/laptop.

Schrijf je in op de nieuwsbrief om  een email te ontvangen met de laatste zelfbouw projecten.

Hieronder een kort filmpje van een stukje modelbaan. Het geluid is er later bijgemaakt. Tot de geluidsmodules klaar zijn 😉

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Ik Accepteer

Tips

Naast de voortgang van de bouw van mijn modelbaan vind je hier ook tips en beschrijvingen van zelfbouw projectjes zoals het zelf maken van bomen, verlichting, een poetstrein en diverse besturingen. Dat alles bij elkaar laat hopelijk zien dat de modelbaan hobby leuk en ontspannend is en ook niet duur hoeft te zijn.

Ik hoop dat je hier en daar wat tips of informatie voor je eigen modelbaan kunt gebruiken. Heb je tips of opmerkingen, laat ze dan achter op deze site.

veel plezier,

Hub.